• +359 88 99 5 99 00
  • +359 888 250 324
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Статии

  • Управление на отстъпките в ProfitLine
  • Управление на отстъпките в ProfitLine
  • Управление на отстъпките в ProfitLine

Управление на отстъпките в ProfitLine

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

В ProfitLine сме заложили два метода на калкулиране на отстъпките. При първият строим цената отгоре надолу, а при вторият обратното. Всеки от тях има свои предимства. В тази статия ще поакжем при какви случаи да ползвате единия или другия модел.

Направили сме това, защото е често срещана грешката да се дават отстъпки, които не са предварително калкулирани. Отстъпката е разход и трябва да се разглежда като такъв. Освен конфигуратор за цени, в ProfitLine имате и конфигуратор на отстъпки.


Първият модел

Върху избраната от нас цена наслагваме разходите, които конкретната клиентска група генерира. Това може да са разходи за доставка, допълнителни разходи за маркетинг, маркетингови такси и т.н. За краен резултат имаме клиенти или клиентски групи, които за един и същи продукт или услуга получават различни цени. С този модел се стремим да избегнем случаите, в които даваме отстъпка, правим допълнително разходи, начисляват ни маркетингови такси и в крайна сметка продаваме на загуба. 

Вторият модел

Във втория случай сме конфигурирали различни нива на отстъпка, които са приспаднати от вече избрана цена. За всяко ниво ние калкулираме прогнозна печалба, която начисляваме в дневните ви резултати в случай на продажба на конкретен продукт със съответното ниво на отстъпка.

За повече информация и запитвания се свържете с нас.


© 2021 AV Algopricing. All Rights Reserved.